Lekker slapen: dit zijn de vier geheimen:

slapen

Een moeder heeft een druk bestaan, dus een goede nachtrust heb je wel nodig om weer bij te laden. Wij geven je de vier allerbelangrijkste speerpunten voor een goede nachtrust:

Een goed matras!
Het állerbelangrijkst voor een heerlijke nachtrust is een goed matras. Vaak merk je het verschil tussen matrassen pas als je je oude matras inruilt voor een nieuwe. Het type matras waarop je het lekkerst slaapt hangt van vanalles af. Ben je een buik- of een rugslaper? Heb je het snel koud of eerder juist warm in bed? Heb je nek- of rugklachten tijdens of na het slapen? Ga eens wat matrassen vergelijken om te kijken wat bij jouw past. Dat je er qua nachtrust op vooruitgaat is gegarandeerd!

Weinig tot geen licht!
Tijdens het slapen moet het donker zijn, zodat je melatonine aanmaakt. Melatonine is een lichaamseigen stofje dat ervoor zorgt dat je in slaap valt. Het is om die reden ook af te raden om nog tot laat ’s avonds op je smartphone of tablet te spelen. Het felle licht zorgt ervoor dat je melatonineaanmaak remt, en je dus pas later in slaap valt. Lees je ’s avonds in bed nog de krant of een boek? Zorg dan voor heel zacht licht, niet te fel. Een optie is ook om bijvoorbeeld heel zacht sfeerlicht van bijvoorbeeld de Philips HUE serie te kiezen. Als je licht maar niet te fel en niet te blauw is, dan zal slapen geen probleem zijn.

Stilte!
Zorg dat het stil is in de slaapkamer. Dat lijkt een inkoppertje, maar met stil bedoelen we écht stil: zorg ook dat bijvoorbeeld elektrische apparaten niet zachtjes zoemen en dat je telefoon op stil staat zodat je ’s nachts niet wakker schrikt van bijvoorbeeld een whatsapp berichtje of een zinloos pushbericht op je smartphone.

Nog beter: neem je smartphone, laptop of tablet helemaal niet mee naar je bed, dan kun je er ook niet door worden afgeleid.

Koelte!

Zorg dat de temperatuur op je slaapkamer (ver) onder huiskamertemperatuur is. Bijvoorbeeld tussen de 15 en de 19 graden is voldoende. Doe je dit niet, dan kom je moeilijker in slaap door de warmte.

Slaap lekker!

Deel het artikelen met anderen!

Nog geen reacties.

Leave a Reply