Leer uw kind een tweede taal

Mamakind Leer uw kind een tweede taal

Door de opkomst van het internet en het steeds goedkopere reizen wordt de wereld steeds kleiner. Het is dan ook handig om een tweede taal te leren en dat leert de mens het snelst als kind.

Tweetalig
Uit talloze onderzoeken blijkt dat de mens een taal het snelst leert vóór zijn twaalfde jaar. Als een kind opgroeit met ouders die verschillende talen spreken, is de kans dan ook groot dat het kind deze talen zelf ook oppikt. De meeste kinderen hebben dit geluk echter niet en hebben ouders die dezelfde taal spreken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om kleine kinderen tóch een tweede taal aan te leren.

Televisie-cursussen
U kent de reclames misschien wel van Muzzy taalcursussen. Hoewel is bewezen dat kinderen hier wel wat woordjes van leren, zal een kind hier geen Engels of Spaans van leren spreken. Televisie is namelijk eenrichtingverkeer: het kind kan alleen naar de woorden luisteren en zal ze niet uit zichzelf gaan spreken. Hiervoor is dialoog nodig, bijvoorbeeld met één van de ouders. Wilt u zelf actief meedoen met de cursus door te oefenen met uw kind, dan heeft een cursus als Muzzy dus meer effect.

Op de basisschool
Als u wilt dat uw kind vroeg een tweede taal leert, is het verstandig om hierop de basisschool waar uw kind naartoe gaat te selecteren. Hoe vroeger een kind begint met leren, hoe makkelijker het hem of haar namelijk afgaat. Gelukkig zijn er in Nederland steeds meer basisscholen die vroeg beginnen met het aanleren van een tweede taal. In de meeste gevallen is dit het Engels. Doe uw kind dus een plezier en wees selectief!

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply