Het beste speelgoed voor baby’s

0 Mamakind Het beste speelgoed voor babys

Voor peuters en kleuters kun je talloze verschillende soorten speelgoed kopen. Maar wat kun je het beste aanschaffen voor baby’s?

Comfort
In de eerste paar levensmaanden heeft een baby nog weinig nodig. Zolang het kindje gezond en comfortabel gehouden wordt, zal het over het algemeen snel tevreden zijn. Zachte kleertjes, knuffels en dekens zijn dus noodzakelijk, net als eventueel een comfortabele Maxicosi en natuurlijk een kinderwagen.

Oogontwikkeling
Het is raadzaam om het rustig aan te doen wat betreft de ontwikkeling van de ogen van de baby. Veel mensen denken namelijk dat kindjes meteen scherp zien, maar dit is niet het geval! Pas in de derde maand kan het kind meer kleuren en texturen waarnemen. In de eerste maanden kunnen de ogen echter wel spelenderwijs geoefend worden.

Training
De eerste manier om de ogen van een pasgeboren baby te trainen is door middel van een mobiel. In de eerste weken ziet het kindje alleen nog voorwerpen die zich dichtbij bevinden. Hang een mobiel dan ook niet té ver van het wiegje vandaan.

Geluiden en beweging
Als je kindje een maand of drie is, reageert het waarschijnlijk op geluiden en grijpt het de voorwerpen die hij of zij ziet. Hier kun je dan ook ratels introduceren zodat het kindje zelf geluiden kan maken. Ook beweegt het kindje meer en dus is een speelkleed of een zogenaamde ‘baby gym’ aanraders!

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply