Goedkope cadeautjes voor de feestdagen

December is één van de gezelligste maanden van het jaar, maar helaas ook de duurste als je op alle feestdagen groots wilt uitpakken. Met luxe etentjes en/of mooie cadeaus tijdens het Sinterklaasfeest, de Kerstdagen én oud & nieuw, ben je al snel een klein fortuin kwijt. Zie je het wel zitten om in elk geval op cadeautjes te besparen, lees dan onderstaande tips.

1. Wees creatief
De leukste cadeautjes hoeven niet per se veel te kosten. Met een beetje fantasie kom je al een heel eind, zonder dat je daar veel voor hoeft te betalen. Stel bijvoorbeeld zelf een pakket samen met lekkere crèmes en zeepjes in plaats van deze kant en klaar te kopen. Als je heel creatief bent, kun je wellicht dat prachtige (te dure!) sieraad namaken, een warme sjaal breien of een mooi kerststukje in elkaar knutselen.

2. Zoek naar alternatieven
Een Barbie of een set van Playmobil staat op het verlanglijstje van menig kind. Van dergelijke speelgoedmerken zijn vaak prima alternatieven te vinden, bijvoorbeeld in voordeelwinkel Action. Voor minder dan 5 euro tref je hier poppen die als twee druppels water op de “echte” Barbie lijken.

3. Tweedehands
Een product dat je te duur vindt, is tweedehands misschien wél betaalbaar. Kijk eens op Marktplaats.nl of Bol.com voor een goedkoop cadeautje. Geef je liever geen gebruikt artikel weg? Op deze sites worden met regelmaat producten aangeboden die nog in de verpakking zitten.

4. Spullen bewaren
Het is vast wel eens voorgekomen dat er spullen in je kerstpakket zaten die je helemaal niet leuk vindt, je “twee voor de prijs van één” kreeg maar het tweede product niet nodig had, en noem maar op. Met een beetje geluk heb je deze producten bewaard en zijn ze geschikt als cadeau voor een ander.

5. Mooie verpakking
Wat het cadeau ook mag zijn: met een mooie verpakking tover je alvast een glimlach op het gezicht van de ontvanger. Gekleurde lintjes, veren en cadeaudozen- of tasjes zien er meteen een stuk feestelijker uit dan een stukje doodgewoon inpakpapier.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply