Gezonde voedselproducten voor de nieuwe moeder

0 Mamakind Gezonde voedselproducten voor de nieuwe moeder

Voeding is essentieel om je lichaam te helpen herstellen na de bevalling. En wat je eet is natuurlijk extra belangrijk als je borstvoeding geeft!

Verhalen en producten
Er gaan allerlei verschillende verhalen rond over voeding na de zwangerschap en gedurende de periode waarin je borstvoeding geeft. Natuurlijk zijn er een aantal soorten voeding die je beter kunt laten staan en zijn er voedingsstoffen waarvan je er juist meer dan gewoonlijk nodig hebt. Weten welke precies? Wij zetten de beste voedselproducten voor je op een rij.

Zalm
Veel artsen raden aan om in de eerste weken als nieuwe moeder meer te eten dan gewoonlijk. Dit brengt de borstvoeding op gang en helpt bovendien bij het herstelproces. Een goed product voor bij het avondeten is gebakken zalm. Eet dit echter niet meer dan twee keer per week en zorg ervoor dat de vis goed doorbakken is.

Zuivel en groente
Melkproducten zijn belangrijk om proteïnen binnen te krijgen en helpt bij de ontwikkelingen van de botten van je baby. Bosbessen zijn goed omdat ze rijk zijn aan anti-oxidanten en bruine rijst geeft je de energie die je in deze periode goed kunt gebruiken. Sinaasappelen voorzien je van voldoende vitamine C en bladgroenten als spinazie en brocolli zitten vol ijzer.

Voldoende rust
Het is uiteraard goed om op te letten welke voeding je binnenkrijgt, maar minstens zo belangrijk is het om genoeg te eten. In de eerste twee maanden na de bevalling is het onverstandig om je met diëten bezig te houden. Tel geen calorieën, maar hou wel in de gaten dat je genoeg vitaminen binnenkrijgt en neem vooral voldoende rust!

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply