De mooiste babyfoto’s maken

Mamakind De mooiste babyfotos maken

Heeft u een pasgeboren baby, dan wilt u daar natuurlijk zo veel mogelijk foto’s van maken voor later. Maar hoe pak je dit aan? Wij geven een aantal tips!

Mis niks
Kinderen ontwikkelen zich razendsnel en grote veranderingen kunnen baby’s zelfs al in enkele dagen doormaken. Zorg dus dat je weet wat je op de foto wilt hebben, het liefst al voordat het kindje geboren wordt. Je moet er namelijk wel op tijd bij zijn voor bijvoorbeeld de foetushouding waarin kindjes de eerste tijd liggen. Deze houding begint na een dag of tien al af te nemen, dus zorg dat je voor die tijd al een fotosessie achter de rug hebt.

Hou het simpel
De mooiste foto’s zijn vaak degenen waarop de baby centraal staat en er op de afbeelding verder weinig aan de hand is. Een mooie deken en goed licht zijn daarom eigenlijk de enige hulpmiddelen die je nodig hebt voor een geslaagd shot. Ingewikkelde setups of decors zijn onnodig, maar vaak ook onhandig en bovendien niet prettig voor uw kindje.

Zorg voor comfort
Baby’s zijn erg kwetsbaar en het is belangrijk ze niet alleen veilig, maar ook warm te houden. Heb je dus ergens een fotosessie gepland, zorg er dan voor dat de ruimte verwarmd is of dat het kind in een warme deken is gewikkeld. Dit zorgt er ook voor dat baby’s op hun gemak zijn, waardoor je op ontspannen wijze wat foto’s kune maken.

Flits niet
Het is verstandig om de flits van uw camera bij het maken van babyfoto’s uit te zetten. Kinderen schrikken hier namelijk vaak van, raken geïrriteerd of draaien het gezicht weg; allemaal niet bevorderlijk voor het maken van een mooie foto. Fotografeert u in een ruimte met weinig natuurlijk licht? Door de instellingen van uw camera te veranderen, kunt u vaak alsnog prima plaatjes schieten!

Wees rustig en geduldig
Baby’s en kleine kinderen laten zich moeilijk sturen. Probeer uw kindje dan ook niet in bepaalde posities te dwingen. Natuurlijk kunt u kiezen of u de baby op de buik of de rug legt, maar let er hierbij op dat dit een natuurlijke houding is voor het kind. Heb bovendien geduld. Soms werken kindjes nu eenmaal niet mee; wachten tot de baby rustiger wordt is vaak de beste oplossing. Door zelf rustig te blijven creëert u bovendien een fijne sfeer en dat is altijd een goed idee.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply