De meest bizarre babynamen ter wereld

Mamakind De meest bizarre babynamen ter wereld

Zoveel mensen, zoveel smaken. Zo ook op het gebied van babynamen! Benieuwd naar de meest bizarre voorbeelden? Lees dan verder voor een overzicht.

Zelfstandig naamwoorden
Namen zijn iets anders dan zelfstandig naamwoorden. Dat schijnen sommige mensen echter niet te begrijpen en dus vernoemen ze hun kinderen naar auto’s, stukken fruit of dieren. Neem bijvoorbeeld Apple, de dochter van Gwyneth Paltrow, of Rolls Roys, het kind van Emile Ratelband. Kok Jamie Oliver lijkt fan te zijn van de zoete namen en noemde zijn dochter Petal Blossom Rainbow.

Apparaten en rijmen
Andere opvallende namen? Camera, Rocket, Tu Morrow en Audio Science. De lijst kan echter eindeloos doorgaan. Mensen lijken geen genoegen meer te nemen met bestaande namen, maar gaan voor creatievere oplossingen. Zowie Bowie, de zoon van David, was hier zelf niet zo blij mee en veranderde zijn naam later naar Duncan.

Het bestaat: té creatief
Naast het kinderen vernoemen naar voorwerpen, is een tweede trend om zelf een unieke naam te bedenken die je niet snel in babynamen-boeken zult tegenkomen. Neem bijvoorbeeld Dweezil, zoals de zoon van Frank Zappa heet, of Moxie. Een tweede dochter van Emile Ratelband zou Tsjakkalotte genoemd worden, maar dit werd door de rechtbank niet toegelaten. In Amerika zijn ze hier blijkbaar makkelijker in, wat goed te zien is aan misschien wel de vreemdste naam in dit artikel: Pilot Inspektor.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply