De leukste films en series over het ouderschap

Mamakind De leukste films en series over het ouderschap

De zomer is dan misschien begonnen, het regent in Nederland nog regelmatig. Ideaal weer om televisie te kijken. Lees hier onze tips voor programma’s en films over ouderschap!

Look Who’s Talking
Deze filmklassieker is met enige regelmaat op tv te zien en mag je eigenlijk niet missen. Look Who’s Talking is een Amerikaanse comedy uit 1989 die draait om de alleenstaande moeder Mollie en taxichauffeur James, gespeeld door Kirsty Alley en John Travolta. Een grote rol is weggelegd voor baby Mikey. Gedurende de film kun je zijn gedachten hardop horen, wat behoorlijk wat hilarische momenten oplevert!

Junior
Een tweede Amerikaanse comedy die het kijken waard is, is Junior. Deze film vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van twee gyneacologen die een medicijn uitvinden dat miskramen voorkomt. Omdat ze nog geen toestemming hebben om het op zwangere vrouwen te testen, beginnen ze te experimenteren op elkaar. Dit levert een zwangere Alex, gespeeld door Arnold Schwarzenegger, op: gegarandeerd lachen!

Up All Night
Ook op televisie zijn de laatste jaren veel programma’s te zien over het worden van ouders. Een recente comedyserie is bijvoorbeeld Up All Night, waarin televisieproducent Reagan (Christina Applegate) met haar man Chris (Will Arnett) went aan het zorgen voor baby Amy. De serie werd helaas na één seizoen stopgezet, maar de 24 bestaande afleveringen zijn de moeite van het kijken waard.

Raising Hope
Ook de comedyserie Raising Hope draait om het wennen aan het ouderschap. Anders dan Up All Night draait deze serie echter om een totaal disfunctioneel gezin waarin een jonge man zijn dochter Hope samen met zijn ouders probeert groot te brengen. In Amerika zijn inmiddels drie seizoenen van de serie uitgezonden; het vierde seizoen begint komende herfst.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply