Beweging voor baby’s

Mamakind Beweging voor babys

Pasgeboren baby’s hebben beperkte bewegingsmogelijkheden. Toch is het goed om uw kleine op jonge leeftijd alvast te helpen om de spieren te oefenen. Lees hier hoe!

Vrijheid
Het lichaam van uw baby ontwikkelt zich razendsnel. In de eerste maanden leert uw kindje veel op het gebied van coördinatie, maar groeien ook de spieren en de botten. Om dit zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. De basisregel is: geef uw kind wat bewegingsvrijheid en doe indien nodig oefeningen!

Ruimte
Een belangrijke manier om te leren bewegen is het gewoonweg dingen uitproberen. Dit kunt u stimuleren door uw baby voldoende vrijheid te geven om zich te bewegen. Leg het kindje niet altijd in een maxicosi, box of wieg, maar koop een zacht kleed en leg het kindje erop. Zo heeft het alle ruimte om veilig te leren trappelen, grijpen en rollen.

Stimulatie
Als uw kindje ongeveer vijf maanden oud is, kunt u proberen beweging op andere manieren te stimuleren. Leg bijvoorbeeld een speeltje op een meter afstand neer en de baby zal proberen zich voort te bewegen om het te pakken. Hangende speeltjes in de box van de baby zijn goed om de ooghandcoördinatie te trainen.

Zwemmen en lol
Veel kleine kinderen vinden het heerlijk om zich voort te bewegen in het water. Vanaf 6 weken kun je met je baby kinderzwemmen; niet alleen een gezellig uitje, maar ook erg goed voor de spieren van zowel moeder als kind. Het is belangrijk dat bewegen leuk is voor een kind. Laat dan ook merken dat je het waardeert dat je kindje zijn of haar best doet!

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply